Haring52 is in het leven geroepen om je te inspireren meer haring te eten – liefst één keer per week. Haring52 wil je informeren over de vele voordelen van haring voor zowel de planeet als jouw gezondheid. Veel mensen willen bijvoorbeeld meer klimaatvriendelijk, biologisch of duurzaam eten – maar dan moet het wel gezond en lekker zijn.
Noordzeeharing is hiervoor perfect, want het heeft een lage klimaatvoetafdruk, wordt op verantwoorde wijze gevangen uit duurzame bestanden en zit boordevol vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren.
Daarom hebben we een aantal haringrecepten verzameld die je kunnen inspireren om traditionele haringgerechten op nieuwe manieren te maken. Zowel haring voor doordeweeks op tafel en om moderne foodies te inspireren haring als basisbestanddeel te gebruiken.
Veel plezier ermee en eet smakelijk.
De biologische naam van de haring is Clupea Harengus en komt voor in alle Nederlandse wateren.
De haring kan tot 25 jaar oud worden.
Naast mosselen heeft haring de laagste klimaatvoetafdruk van al onze dierlijke eiwitbronnen.
Een school haring kan meer dan een miljoen haringen bevatten.
De haring is meestal 15-25 cm lang en weegt 150-400 gram.
In de 19e eeuw was het gebruikelijk om tot 6 haringen per dag te eten.
De haring is een gemakkelijke bron van Omega-3, vitamine D, selenium en jodium.
Tussen ca. 1550 en 1700 was de Nederlandse haringvisserij in Europa toonaangevend. Vandaag is wordt de Noordzeeharing in binnen- en buitenland nog steeds veel gevraagd.