Veel voedingsdeskundigen raden aan minder vlees en meer vis te eten. Een vuistregel is 350 g vis per week, waarvan 200 g vette vis zoals haring, die rijk is aan vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren.
Haring bevat veel Omega-3 vetzuren, die een leven lang belangrijk zijn. Ze stimuleren bijvoorbeeld de ontwikkeling van de hersenen en dus het leervermogen van kinderen. n ze kunnen het risico op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten bij volwassenen verminderen. Omega-3 hebben ook een positief effect op ziekten als diabetes, dementie, artritis, astma en psoriasis.
Haring zit boordevol essentiële vitamine D, die je vooral nodig hebt tijdens de donkere wintermaanden wanneer de zon zich nauwelijks laat zien. Want vitamine D helpt onder andere om je botten, tanden en je humeur te versterken.
Haring bevat ook jodium dat belangrijk is voor onze stofwisseling. En slechts 100 gram haring kan 2/3 van je dagelijkse behoefte aan selenium dekken, een mineraal dat belangrijk is voor ons immuunsysteem en zelfs voor ons goede humeur.